fbpx
Сьогодні
09:11 03 Гру 2021

У Зеленського пояснили, чому "тисячу для вакцинованих" не платитимуть "живими" грошима

Вакцинованим українцям не виплачуватиметься "живими" грошима 1000 гривень, оскільки є ризик виведення цих коштів з економіки, а також зростання інфляції.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" розповів радник Президента з економічних питань Олег Устенко.

Він нагадав, що гроші надходитимуть і витрачатимуться через систему "Дія".

"От опозиція каже — дайте живими грошима. Але живі гроші мають зворотний бік медалі. Якщо ти роздаватимеш живими грошима, то ти взагалі можеш стимулювати інфляцію. Крім того, живі гроші можуть піти з української економіки, наприклад, витратиться на імпорт", — сказав Устенко.

За його словами, за програмою "єПідтримка" є обмежені сфери, на які можна витратити отриману від держави допомогу в тисячу гривень за вакцинацію. А видаючи "живі" гроші, не можна проконтролювати, на що вони підуть.

"Одна з цілей програми — підтримка тих, хто найбільше страждає. А найбільш серйозно завжди страждає сектор послуг. Ось деякі напрямки сектора послуг і отримають цю підтримку. Інші сектори економіки страждають теж, але страждають менше у порівнянні з цими. Тому було ухвалено ось таке рішення", — пояснив радник Президента.

Як повідомлялось, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тисячу гривень за вакцинацію двома дозами ковід-вакцини не можна буде обміняти на непередбачені програмою послуги.

Раніше Президент Володимир Зеленський анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть із державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: