fbpx
Сьогодні
10:19 01 Гру 2021

Зеленський внесе законопроект про економічний паспорт українця

English version here

Фото Reuters

Зеленський внесе законопроект про економічний паспорт українця.

Про це президент заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Відповідно до нього,  ці кошти, плата за використання наших українських надр, накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України", – зазначив Зеленський.

Він додав, що по досягненню повноліття діти зможуть використати ці гроші для отримання освіти в Україні чи купівлі власного житла в Україні.

"Завдяки цим двом законам нарешті наші чи когось олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей. Я їх вітаю!", – зазначив Зеленський.

"До 10 грудня вперше за всю історію я внесу законопроект про економічний паспорт українця"

Президент зазначив, що кошти на "економічному паспорті українця" з'являться завдяки прийнятому 30 листопада податковому закону № 5600, який збільшує плату за використання природних ресурсів.

За словами Зеленського, завдяки цим двом законам "нарешті наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей".

Також президент обіцяє незабаром запустити програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин, "який чесно сплачує податки", зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії.

Крім того, за його словами, у 2022 році розпочнуть "Велику термомодернізацію", за якою планують утеплити тисячі багатоповерхових будинків, шкіл, садочків та лікарень, щоб "застрахуватись від подальшого росту цін на енергоресурси та вперше отримати справжню енергетичну незалежність".

Трансляція:

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: