fbpx
Сьогодні
12:52 30 Лис 2021

У Львові розпочали пілотний проєкт з утилізації протермінованих та непотрібних ліків

English version here

У Львові закликають протерміновані та непотрібні ліки приносити у спеціальні контейнери у аптеках міста, щоб їх правильно і безпечно утилізувати.

Про це у Фейсбуці повідомила начальниця Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова.

«Zero Waste Lviv та Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР розпочинають проєкт збору ще одного виду небезпечних відходів – медпрепаратів з домашньої аптечки. Адже ліки, і особливо антибіотики, мають перестати потрапляти в довкілля. Потрапляння антибіотиків в довкілля робить бактерії резистентними, відтак наявні ліки перестають працювати», – зазначила Сладкова.

Як повідомили в організації Zero Waste Lviv, на правильну і безпечну утилізацію варто приносити антибіотики, протизапальні, протигрибкові та противірусні засоби, антидепресанти, гормональні препарати.

«Ліки з цього переліку є небезпечними для довкілля, їх не можна викидати чи зливати в каналізацію. Але наразі в жодному місті України немає централізованої системи їхнього збору. Ми тестуємо різні варіанти розміщення контейнерів, а по завершенню проєкту підготуємо рекомендації для розробки такої системи у Львові», – зазначили організатори.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: