fbpx
Сьогодні
21:53 25 Лис 2021

Журналісти повідомили про підготовку акції протесту перед проведенням пресмарафону Зеленського

Фото Reuters

Журналісти, яких не запросили на пресмарафон президента Володимира Зеленського, готують протест на місці його проведення.

Журналістка Тетяна Козирєва написала у Facebook, що пропонує колегам із «непровідних ЗМІ» прийти на місце пресмарафону, щоб «продемонструвати, скільки журналістів хотіли і не змогли поставити питання президенту».

Журналістка Катерина Сергацкова у своєму Facebook заявила, що представники ЗМІ прийдуть під місце проведення пресконференції, «щоб озвучити протест проти гібридної цензури».

«Журналісти повинні мати рівні можливості у доступі до інформації та в праві поставити питання, відповідей на які потребує суспільство, тоді як Офіс президента хоче спілкуватися лише з обраними, створюючи лояльну бульбашку преси. Ні, не вийде», — сказала вона.

Сергацкова також написала, що зареєструватись на пресмарафон не можна — за її словами, «Офіс сам вирішив, кого запросити — 30 видань»:

«Раніше відкривали реєстрацію та відмовляли, тепер вирішили — ну навіщо ці формальності, якщо можна взагалі не морочитися. Привіт, Вікторе Федоровичу».

Козирєва та Сергацкова додали, що захід пройде у піцерії Автостанція на Подолі, яку відкрили у вересні 2021-го Ігор Сухомлин та Валерій Гальперін.

Видання Бабель у Telegram-каналі спочатку повідомила, що Офіс президента вранці 25 листопада звернувся до закладу Автостанція і «президентська охорона вивчає цю можливість».

Пізніше повідомили, що в ОП визначилися з місцем проведення пресмарафону й обрали коворкінг Creative State Arsenal на станції метро Арсенальна, неподалік від Kyiv Food Market.

В Офісі президента до цього заявили, що через ситуацію з COVID-19 та «з урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів» на захід запросили 30 журналістів «провідних всеукраїнських та міжнародних ЗМІ», кожен із яких зможе поставити президентові питання.

В ОП 25 листопада анонсували пресконференцію Володимира Зеленського, присвячену екватору президентського терміну. Вона розпочнеться о 12:00 і триватиме три години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: