fbpx
Сьогодні
18:25 12 Лис 2021

У НАТО звернулися до Білорусі через штучну кризу на кордонах

НАТО закликає Білорусь припинити використання мігрантів для створення штучної кризи на кордонах.

Про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради, повідомляє "Європейська правда".

"Північноатлантична рада рішуче засуджує інструменталізацію нелегальної міграції, що триває, штучно створеної Білоруссю в рамках гібридних дій, спрямованих проти Польщі, Литви та Латвії в політичних цілях", – йдеться в заяві.

Союзники НАТО висловили солідарність з Польщею, Литвою, Латвією і заявили про підтримку заходів, які країни вживають у відповідь на ситуацію.

"Ми будемо зберігати пильність щодо ризику подальшої ескалації та провокацій з боку Білорусі на її кордонах з Польщею, Литвою та Латвією, і продовжуватимемо відстежувати наслідки для безпеки Альянсу. Союзники по НАТО закликають Білорусь припинити ці дії, поважати права людини та основні свободи та дотримуватися норм міжнародного права", – йдеться у заяві.

Довідка

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Туди прибула велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Після кількох спроб штурму кордону, що виявились невдалими, вони розбили табір і відтоді залишаються у ньому.

У Польщі кажуть, що загалом з білоруського боку поруч з кордоном може перебувати кілька тисяч людей, а в цілому в країні – до 15 тисяч іноземців, які збираються нелегально перетнути кордон ЄС.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: