fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 10:08 03 Лис 2021

НАН України: через тиждень від коронавірусу помиратиме майже 900 осіб на добу

English version here

Фото: shutterstock

НАН України: через тиждень від коронавірусу помиратиме майже 900 осіб, а кількість нових інфекціювань за найгірших розкладів — 34 тисячі захворілих на добу

Такі дані оприлюднила Національна академія наук України у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 до 9 листопада, передає Рубрика.

Прогнози будуються за рядом спостережень за останній рік. Робоча група з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу, створила 128 моделей розвитку подій у 2 етапи, і з них вибирала найкращу, тобто таку, яка дає найменшу похибку. Очікувані результати такі:

  • Поточна хвиля в Україні, на жаль, і далі наростатиме.
  • Середня кількість нових інфекціювань за день на 9 листопада може становити в середньому 24 тисячі випадків. Це 34 тисячі захворілих на день у найгіршому випадку або 14 тисяч — у найкращому, тобто якщо кількість контактів між людьми зменшиться на 25%.
  • Середня кількість нових летальних випадків за день — 841 (935 за умови, якщо ми не зменшимо кількість контактів на чверть або 747 — якщо зменшимо).

Інформація щодо вихідних даних, які використовували для створення прогнозів також заслуговує на увагу.

  • Швидше, ніж загалом в Україні, захворюваність зростала у Києві, де, за даними лабораторій, кількість позитивних результатів ПЛР-тестів найбільша за весь час ведення статистики. Кількість щоденних госпіталізацій у столиці на 100 тис. населення перевищила середній показник у країні.
  • Статистику щодо кількості захворілих в Києві занижують. У столиці кількість позитивних ПЛР-тестів не відповідає кількості випадків, що зафіксована в офіційній статистиці. Кількість ПЛР-тестів перевищила весняний максимум, а за статистикою виявлень цього не видно.
  • Ефективність вакцинування проти госпіталізації склала близько 87% для повністю вакцинованого населення та близько 62% для частково вакцинованого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: