fbpx
Сьогодні
16:12 03 Лис 2021

В Україні відкрили першу ферму з вирощування тихоокеанських креветок

Фото: Вєтрова Лана

У селі Прогресівка на Миколаївщині відкрили першу в Україні акваферму з вирощування тихоокеанських креветок «Merman's».

Це досягнення було зафіксоване в Національному реєстрі рекордів України, про що повідомила у Фейсбуці його експертка Лана Вєтрова.

«У селі Прогресівка на Миколаївщині відкрилася найбільша в Європі і єдина в Україні акваферма з вирощування креветок «Merman's»… Рекорд «Перша в Україні акваферма з вирощування тихоокеанської креветки» внесено в найпрестижнішу категорію – «Наука і Технології», – йдеться у повідомленні.

Возможно, это изображение (3 человека и люди стоят)

За словами Вєтрової, тихоокеанських креветок на фермі вирощують без антибіотиків та інших ветеринарних препаратів. Природне екологічне середовище створене із застосуванням складних технологій та прогресивної інженерії, що дає можливість розвивати виробництво повного циклу у контрольованому середовищі – від личинок (5 млн/міс) до дорослих креветок (до 500 т/рік), а також їх переробку (до 2000 т/рік).

Площа акваферми закритого типу – 5500 куб м.

Як поінформували в Березанській селищній територіальній громаді, на землях якої розташована акваферма, до складу підприємства входять інкубаторій, приміщення для утримання маточного стада, приміщення для товарного вирощування і цех переробки. У приміщеннях підтримується необхідний мікроклімат, електроенергія забезпечується за рахунок сонячної електростанції, змонтованої на даху ферми.

Возможно, это изображение (1 человек)

Директор ТОВ «Акваферма Тилігул» Всеволод Ковальчук розповів, що до кінця року планується виростити перші 10 тонн креветки. А вже в наступному році приріст продукції збільшиться до 550 тонн.

На даний час на фермі трудиться близько 30 працівників. За чотири роки розвитку акваферми кількість працівників планується поступово збільшити до 200.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: