fbpx
Сьогодні
Фото 10:55 26 Жов 2021

У Львові розпочали створення природоорієнтованого простору

English version here

Фото: city-adm.lviv.ua

Волонтери заклали основу для формування "зеленого" простору із дощовим садком, водопроникною поверхнею, вертикальним і контейнерним озелененням.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Ініціаторами перетворення простору стала команда небайдужих мешканців, які розробили проєкт і перемогли у програмі "Сафарі для громад у Львові" у 2020 році. Реалізацію проєкту розпочали громадські організація "Плато" та "Тарілка" наприкінці вересня цього року", – йдеться у повідомленні.

Наразі волонтери облаштувати дощовий садок поруч із місцем, де після дощів утворювалася велика калюжа, замінили асфальтоване покриття у внутрішній частині простору водопроникною поверхнею, перефарбували стіни у білий колір, а також із зовнішнього боку висадили в'юнкі рослини для формування вертикального озеленення та зменшення нагрівання простору.

"Ми прагнемо показати мешканцям, що за допомогою простих і відносно дешевих природоорієнтованих рішень можна водночас пристосувати громадський простір до тривалих періодів спеки та інтенсивних опадів, які щороку стають помітнішими, і таким чином зробити його більш комфортнішим для користувачів", – розповів виконавчий директор громадської організації "Плато" Микола Рябика.

Зазначається, що роботи відбуваються за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Фонду захисту біорізноманіття України, Фундації стратегічних змін і Залізничної районної адміністрації.

Надалі ініціатори простору планують облаштувати контейнерне озеленення із місцями для відпочинку у внутрішній частині простору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: