fbpx
Сьогодні
12:27 14 Жов 2021

Головна перешкода на шляху до миру на Донбасі - це Росія, - посольство США після візиту Нуланд у Москву

English version here

Фото: U.S. Department of State/Flickr

Головна перешкода на шляху до миру на Донбасі – це Росія.

Про це заявило посольство США, коментуючи слова заступника голови адміністрації президента РФ Дмитра Козака про те, що заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд під час свого візиту до Москви нібито підтримала автономію окупованих територій Донбасу, передає "Суспільне".

"Цей конфлікт Росія розпочала і тепер несе повну відповідальність за його припинення. Росія повинна продемонструвати серйозну і конструктивну участь, виконуючи свої зобов'язання щодо безпеки згідно Мінських угод", –  зазначили у посольстві.

США вчергове закликали Росію вивести з ОРДЛО своїх найманців та військову техніку.

"Ми рішуче закликаємо Росію повністю виконати свої мінські зобов'язання, вивести з України свою зброю та сили, якими вона керує, і повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами", – сказали у дипустанові.

Посольство ще раз наголосило, що США незмінно підтримують суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України в умовах агресії з боку Росії.

Зазначимо, що Нуланд перебувала з офіційним візитом у Москві з 11 по 13 жовтня.

Після цього посольство США в РФ заявило, що переговори щодо повного виконання Мінських угод і відновлення миру, стабільності і українського суверенітету на Донбасі "були продуктивними".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: