fbpx
Сьогодні
21:07 13 Жов 2021

Філіппінський президент запропонував вакцинувати людей від COVID-19, доки ті сплять

Президент Філіппін Родріго Дутерте запропонував щеплювати уві сні людей, які відмовляються від отримання вакцин проти COVID-19.

Про це повідомляє CNN.

"Пошукайте їх у своєму селі, підемо туди, поки вони сплять та зробимо їм ін'єкції уві сні. Якщо вони не хочуть, підемо до їхніх осель та зробимо ін'єкцію вночі. Я зроблю це, я очолю цю ініціативу", — заявив Дутерте.

Раніше Міністерство охорони здоров'я Філіппін неодноразово підкреслювало, що вакцинація проти COVID-19 в країні не є обов'язковою. Усі щеплення вимагають надання особою інформованої згоди.

У тій же промові Дутерте взяв на себе відповідальність за брак вакцин проти COVID-19 на початку року, заявивши, що він був безпорадний, оскільки уряд не міг знайти жодної компанії, яка б продала Філіппінам ці медзасоби.

Країна офіційно розпочала COVID-вакцинацію у березні 2021, тобто минув понад рік з того часу, як був зареєстрований перший випадок COVID-19 на Філіппінах.

Станом на 10 жовтня понад 23,1 мільйона філіппінців вже повністю вакциновані проти COVID-19, тоді як близько 26,4 мільйона осіб отримали перше щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: