fbpx
Сьогодні
17:29 03 Жов 2021

Фахівці ПРООН допоможуть Чернівецькій області управляти ризиками повеней

English version here

Фото: ua.undp.org

Повені в Чернівецькій області завдають нищівного удару по благополуччю регіону, руйнуючи інфраструктуру, оселі, загрожуючи життю та здоров'ю людей.

Про це пише ПРООН Україні.

Так, у 2020 році в результаті повені, спричиненої затяжними інтенсивними зливами, було зруйновано та пошкоджено п'ять автодоріг державного значення, підтоплено десятки домогосподарств у 17 селах, а під'їздні шляхи до сіл було розмито.

«Топить, бо нема догляду за руслом річки. Раніше постійно розчищували», – розповідає Олексій, мешканець с. Банилів, Чернівецької області, про русло річки Черемош.

Проводячи проміжну оцінку потреб після зливових паводків, фахівці проєкту ПРООН «Скорочення ризиків і відновлення після стихійних лих» зустрілися з чиновниками та мешканцями постраждалих громад.

Окрім того, вони оглянули русла річок Прут, Черемош, ознайомились зі станом гідрологічних і берегоукріплювальних споруд у с. Лужани, с. Банилів, с. Дубівці та м. Вашківці Черновецької області.

Під час візиту команда проєкту також провела інформаційну сесію щодо протидії стихійним лихам і відновлення після них. Фахівці ПРООН поділились досвідом з управління ризиками стихійних лих, розказали про керівні принципи та пріоритетні напрямки дій Сендайської рамкової програми зі скорочення ризиків надзвичайних ситуацій на 2015-2030 роки та обговорили стратегічні засади скорочення ризиків стихійних лих як інструменту зміцнення стійкості до спричинених паводками затоплень.

Багато уваги також приділялось координації дій представників різних служб у разі підтоплень і відповідним заходам, що підвищують готовність до ліквідації їх наслідків.

«Ми бачимо, як наші зусилля та ефективна координація допомагають регіону ставати краще підготовленим до можливих проявів негоди, – сказав очільник команди й координатор групи проєктів ПРООН за напрямком «Енергетика та охорона довкілля» Олександр Сущенко. – Наша спільна мета – зробити все можливе, щоб життя людей було безпечнішим, і я вірю, що разом із партнерами ми зможемо цього досягти».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: