fbpx
Сьогодні
12:48 24 Вер 2021

У Києві суд повернув громаді землю в парку "Нивки", яку віддали забудовнику

У Києві суд повернув громаді земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн у парку "Нивки".

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграм, передає Рубрика.

Київська міська прокуратура у суді апеляційної інстанції добилася задоволення позову про визнання незаконним та скасування рішення Київради про передачу в оренду ділянки, яка входить до території парку-пам'ятки "Нивки", і визнання недійсним договору оренди із забудовником.

Установлено, що у грудні 2019 року Київрада передала ділянку в оренду товариству для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу із вбудованими і прибудованими приміщеннями торгово-офісного призначення та підземним паркінгом.

При цьому міська рада без погодження з Кабінетом Міністрів змінила цільове призначення ділянки, виключивши її з категорії земель природно-заповідного фонду.

Прокуратура у своєму позові наголосила, що ділянка входить до території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Нивки" (східна частина), який є заповідним об'єктом, охороняється як національне надбання, входить до складу природно-заповідного фонду України, а також є складовою частиною світової системи природних територій та об'єктів, що перебувають під особливою охороною.

"Законодавцем надано особливий статус земельним ділянкам природно-заповідного фонду, на яких знаходяться об'єкти парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, який передбачає заборону будівництва, у тому числі житлово-громадської забудови таких ділянок", – нагадали у прокуратурі.

За таких обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Зазначимо, нещодавно суд повернув територіальній громаді Києва також земельні ділянки природно-заповідного фонду на острові Жуків.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: