fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 18:07 23 Вер 2021

Рейтинг та довідник “Творці змін”: відібрано 78 проєктів

Запущений у червні проєкт Bendukidze Free Market Center у співпраці з Friedrich Naumann Foundation Ukraine and Belarus, Atlas Network та медіа рішень "Рубрика" відібрав ініціативи, які першими увійдуть до довідника "Творці змін".

Таких проєктів обрали 78! Серед них громадські та бізнес проєкти й організації, що:

  • працюють з ветеранами та військовими,
  • дбають про здоров'я українців;
  • займаються соціальною допомогою;
  • переймаються чистотою довкілля тощо

Творці змін

Найбільше до довідника потрапить освітніх проєктів — 26; соціальних та екологічних проєктів — по 16; проєктів, пов'язаних з армією та ветеранами — 13; проєктів у сфері охорони здоров'я — 7.

"У процесі відбору Творців змін, які увійдуть до першої редакції Довідника, ми орієнтувалися на ті громадські і бізнес ініціативи, які певним чином інституціоналізовані і мають досвід успішно реалізованої діяльності, яку можна відтворити", — коментує Наталія Мельник, очільниця Bendukidze Free Market Center

Географія відібраних проєктів широка: від Тернополя до Маріуполя. 

"Коли цей проєкт задумувався, одне з завдань, яке ми перед собою поставили, було вийти за рамки Києва. І нам це вдалося, завдяки підписникам та читачам, які не полінувалися розповісти нам про знайомі їм ініціативи. Звичайно, ми розуміємо, що ми дізналися далеко не про всі проєкти, тому будемо продовжувати наш пошук. Також розраховуємо на те, що з'являтиметься все більше нових творців змін по всій Україні.

Далі у нас і наших партнерів надзвичайно складне завдання — обрати топ-5 ініціатив у кожній категорії", — додає Наталія Мельник.

Нагадаємо, що надалі довідник буде регулярно оновлюватися, щоб відобразити нові проєкти та зміни у старих.

Після укладення першої версії довідника, компетентним журі буде створено шорт-ліст, на основі якого проведуть публічне голосування, для визначення того, які проєкти українці підтримують найбільше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: