fbpx
Сьогодні
18:40 27 Сер 2021

Необхідно демонополізувати позицію "Газпрому" в Європі, - Галущенко

Фото: iclub.energy

Необхідно забезпечити належне застосування Третього енергетичного пакета до "Північного потоку-2" і тим самим демонополізувати позицію "Газпрому" в Європі.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі зі спеціальним уповноваженим Федерального Уряду Німеччини з питань транзиту газу територією України Ґеоргом Графом Вальдерзеє, інформує Урядовий портал.

Під час зустрічі сторони обговорили загрози реалізації проєкту "Північний потік-2".

"Позиція України залишається незмінною: проєкт «Північний потік-2» є основним ризиком для енергетичної безпеки в Європі. Росія використовує газ не як товар, а як зброю. Це загрожує енергетичній незалежності багатьох країн Східної Європи та підриває енергобезпеку України", – зазначив Герман Галущенко.

Особливу увагу приділили гарантіям забезпечення транзиту газу територією України до Східної Європи та безпеки поставок газу до регіону.

"Це питання спільного інтересу Європи. І це повністю відповідає духу спільної заяви Німеччини та США щодо підтримки України, європейської енергетичної безпеки та наших кліматичних цілей", – наголосив Герман Галущенко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: