fbpx
Сьогодні
22:20 27 Сер 2021

Кулеба про слова президентки Естонії щодо вступу України до ЄС: Ми розчаровані такими заявами

English version here

Фото: mfa.gov.ua

Україна розчарована заявою президентки Естонії Керсті Кальюлайд про те, що країна нібито не готова до членства в Європейському Союзі.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він сказав, що йому було дуже дивно чути ці слова від президентки Естонії. Кулеба нагадав, що трохи більше 20 років тому західні країни таким самим менторським тоном казали естонцям, литовцям і латвійцям про те, що їм треба ще кількадесят років для вступу до ЄС та НАТО.

"Ці заяви не відповідають дружньому характеру наших відносин. Я не знаю, що на неї вплинуло. Ми розчаровані такими заявами і вважаємо їх недоречними, особливо в контексті того, що вона була гостем в Україні, де її приймали найщиріше і найкращим чином. Ми довели свою позицію, оцінку до МЗС Естонії, до посла Естонії в Україні. Вважаємо, що такі речі не повинні лунати від друзів та партнерів. А Естонія і Україна – безумовно, друзі та партнери", – заявив міністр.

Нагадаємо, президентка Естонії Керсті Кальюлайд зазначила, що Україні необхідно "з 20 років роботи" для готовності до членства в Європейському Союзі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: