fbpx
Сьогодні
11:11 20 Сер 2021

"Жах і сором": Ткаченко обурений знесенням будинку Барбана у Києві

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обурений цинічним знесенням у центрі Києва будинку Барбана кінця ХІХ століття, який влада не захистила від забудовника.

Про це Ткаченко повідомив у Телеграм, передає Рубрика.

"Цей пост я пишу і як міністр, і як киянин. Жах і сором. Єдині слова, якими я можу описати ситуацію навколо будинку Барбана. Сором – за столичну владу, яка не в змозі стримати оскаженілих забудовників. Жах від розуміння, до чого таке свавілля може привести.

Напередодні святкування Дня незалежності, в європейській столиці, вночі, як злодії, невідомі молодики будівельною технікою зносять історичний будинок кінця ХІХ сторіччя. Прекрасно знаючи про заборону будь-яких робіт, про припис Міністерства культури та інформаційної політики про заборону будівництва. Все це було проігноровано", – зазначив міністр.

Ткаченко зазначив, що зруйнований будинок – "це не пам'ятка ні національного, ні місцевого значення, а отже апеляцію МКІП подати не в змозі".

Він додав, що КМДА не підтримала законопроект Мінкульту про протидію хаотичній забудові.

"Тож і ростуть потворні торгівельні, офісні центри, знищуючи історичні пам'ятки. Київ із квітучого, комфортного, зі своєї історією міста перетворюється на безлиций мегаполіс. Жах і сором", – повторив міністр.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні о 5 ранку у Києві будівельна техніка знищила будинок Барбана кінця ХІХ століття на вул. Обсерваторній 6. Не допомогли ані обіцянки поліції зупинити будівельні роботи, ані вивчення ситуації столичною владою, ані спротив активістів.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: