fbpx
Сьогодні
20:42 28 Лип 2021

Естонія передала Україні майже 53 тисячі доз вакцини від коронавірусу

English version here

Сьогодні, 28 липня, Україна отримала від Естонії 52 800 доз вакцини виробництва AstraZeneca. Усього, за рішенням уряду Естонії, в Україну буде передано 200 000 доз вакцини.

Про це повідомляє Рубрика. 

«Естонію та Україну пов'язують не лише тісні політичні й економічні відносини, а й теплі взаємини між звичайними людьми, – зазначив Посол Естонії в Україні Каймо Кууск. – Налагодити процес вакцинації для такої великої країни, як Україна, – завдання не з легких. Тож природно, що ми підставили своє плече нашим українським друзям. Мене тішить, що в Україні з'являється все більше якісних і доступних вакцин. І я сподіваюся, що українці скористаються можливостями отримати щеплення від COVID-19 – адже це запорука безпеки й добробуту кожної сім'ї, громади, усієї країни та світу в цілому».

За словами міністра закордонних справ Естонії Єви-Марії Лійметс, передача вакцин Україні – це крок, котрий допоможе запобігти кризі в системі охорони здоров'я та поширенню пандемії в усьому регіоні, а також дозволить Україні більше зосередитись на вирішенні політичних та економічних викликів.

Першу партію вакцини із 52 800 доз, яку Естонія передала сьогодні, буде спрямовано переважно для щеплення українських резервістів.

«Я радий, що ці дози отримають українські резервісти, адже це допоможе Україні зберегти її обороноздатність, що зараз дуже потрібно, – заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет. – Важливо також зауважити, що допомога з вакцинацією – це лише частина всебічної підтримки, яку ми надаємо Україні, починаючи від реабілітації та лікування поранених до різнопланового підвищення рівня підготовки українських військових».

Передачу вакцини організовано завдяки співпраці між Міністерством соціальних справ, Міністерством закордонних справ, Міністерством оборони, Департаментом охорони здоров'я Естонії та українською стороною.

За словами міністра охорони здоров'я і праці Естонії Танела Кііка, щоб зупинити глобальну пандемію COVID-19, потрібно досягнути достатнього рівня вакцинації в усіх країнах.

«Що більше людей вакциновано у світі, то менша ймовірність появи нових штамів та їх поширення. І тим більше ми можемо врятувати життів як на глобальному, так і на місцевому рівні в Естонії. Це одна з причин, чому ми разом з іншими країнами Європейського Союзу робимо свій внесок у прогрес глобальної вакцинації», – сказав він.

Наступні партії з 200 000 доз вакцини, обіцяних Україні, буде передано в рамках механізму COVAX – ініціативи світової солідарності щодо забезпечення глобального доступу до вакцин від COVID-19. Їх виготовлять відповідно до графіка виробництва доз для Естонії упродовж цього року.

На сьогодні приблизно 27% населення світу вакциновано проти COVID-19. У країнах з високим рівнем доходу вакциновано більш ніж половину людей, тоді як у країнах з низьким рівнем доходу лише один відсоток громадян вакциновано принаймні однією дозою.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, загалом від початку кампанії зі щеплення 3 мільйони 264 тисяч 715 осіб отримали хоча б одну дозу вакцини від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: