fbpx
Сьогодні
16:22 27 Лип 2021

Кравчук заявила, що Кримська платформа має стати постійним діючим проєктом

Саміт Кримської платформи — це тільки початок постійного проєкту.

Про це розповіла на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

"Перш за все, розглядати Кримську платформу потрібно не як подію, один саміт, а як старт постійно діючого проєкту. Якщо для переговорів по Донбасу є певні формати, хоча можна сперечатися про їхню успішність, то з Кримом до цього часу не було формату, де б обговорювалося питання деокупації Криму на різних рівнях. Кримська платформа дозволить на рівні міністрів закордонних справ, лідерів держав, на міжпарламентському рівні вести переговори, а також на експертному рівні. Повинні бути напрацьовані якісь законодавчі проєкти, гуманітарні механізми. Це тільки старт.

Важливо, що незаконна анексія Криму залишається основою саміту. Це один з моментів, про які ми повинні думати. Звичайно, Росія хотіла б закрити на це очі, щоб не було економічних проблем через санкції через анексію Криму", — сказала вона.

Кравчук розповіла про роботу Верховної Ради в напрямку Кримської платформи.

"Якщо глави МЗС або лідери держав зустрічатимуться в рамках Кримської платформи, то у Верховній Раді роблять свою роботу. Вчора ми почали збір підписів за скликання позачергового засідання на 23 серпня, і там буде прийнято звернення Верховної Ради до інших парламентів та міжпарламентських асамблей. І це буде не одне позачергове засідання, оскільки 24 серпня чекаємо урочисте позачергове засідання, і там якісь рішення теж можуть голосуватися", — сказала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: