fbpx
Сьогодні
15:13 23 Лип 2021

Clubhouse став доступним для всіх користувачів: тепер запрошення не потрібні

У соціальній мережі Clubhouse тепер може зареєструватися кожен охочий. Компанія вирішила скасувати систему, за якою користувачі мають доступ до реєстрації лише за запрошеннями.

Про це соцмережа повідомила у своєму блозі.

Так платформа вийшла зі стадії бета-тестування. Якщо у вас є клуб, ви можете розміщувати посилання на нього всюди. Окрім доступу до реєстрації, тепер за посиланням на кімнату у цій соцмережі зможе перейти кожен охочий.

Соцмережа пояснила, що система запрошень була важливою частиною її ранньої історії.

«Додаючи людей хвилями, вітаючи нові обличчя кожного тижня в межах наших заходів щосереди та спілкуючись зі спільнотою щонеділі, ми змогли розмірено розвивати Clubhouse і (здебільшого) не допускати збоїв під час масштабування», — йдеться у повідомленні.

Також компанія назвала деякі деталі своєї статистики. Так, з середини травня, коли Clubhouse став доступним для користувачів Android, до соцмережі приєдналося 10 мільйонів людей.

Лише за перший тиждень запуску системи приватних сповіщень користувачі Clubhouse надіслали 90 мільйонів повідомлень. Крім того, у соцмережі запевняють, що в середньому активний користувач зараз проводить у Clubhouse більш як годину щодня.

Що таке Clubhouse?

Він дає можливість спілкуватися користувачам у режимі аудіобесід. Цей проєкт існує із березня 2020-го. Його розробники — колишні співробітники Google Пол Девісон та Роган Сет. Вони хотіли створити соцмережу, де можна «ставити питання, дебатувати, навчатися та дискутувати на тисячі різноманітних тем». Вони ж і розіслали перші 5 тисяч «інвайтів» у Clubhouse.

Перші селебрітіз долучилися до застосунку влітку 2020-го: можна було приєднатися до бесід, наприклад, із телеведучою Опрою Вінфрі чи співаком та актором Джаредом Лето.

Але непорівнянний бум спричинив очільник SpaceX і Tesla Ілон Маск. Після того, як у Twitter із 46 мільйонами фоловерів він наприкінці січня анонсував свій «візит» на платформу, за лічені дні кількість користувачів Clubhouse зросла приблизно на мільйон.

Однак з часом ріст популярності соцмережі суттєво сповільнився. Як повідомляє Business Insider, у квітні платформу завантажили лише 922 тисячі разів, хоча у лютому цей показник становив майже 10 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: