fbpx
Сьогодні
11:45 15 Лип 2021

Moderna планує створити мРНК-вакцини проти інших вірусів, у тому числі ВІЛ

Американська фармацевтична компанія Moderna має намір використати мРНК технологію, на якій основується розроблена вакцина проти COVID-19, для створення вакцин проти інших вірусів, у тому числі ВІЛ.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Bloomberg, передає "Укрінформ".

"Для головного виконавчого директора Moderna Стефане Банселя вакцина від COVID – це лише початок. Він давно обіцяв, якщо технологія мРНК спрацює, це призведе до появи нової гігантської індустрії, здатної лікувати майже все: від хвороб серця до раку й рідкісних генетичних захворювань", – зазначає видання.

Зараз Moderna випробовує ліки для багатьох категорій захворювань, і Бансель каже, що його компанія також може стати домінуючим виробником вакцин.

Зокрема, вже тестуються або готуються до випробувань на людях нові вакцини проти 10-ти вірусів, у тому числі "бустерів" проти COVID-19, щеплень проти сезонного грипу, ВІЛ та інших.

Крім того, на нинішньому етапі розробляються вакцини від нових вірусів, таких як Nipah та Zika, а також більш відомих важких патогенних захворювань.

За останні 40 років у світі було виявлено більше півсотні нових вірусів людини. І лише три з них мають розроблені та ухвалені вакцини.

Як повідомляла Рубрика, COVID-вакцина від компанії Moderna створена за просунутою технологією мРНК (матричної РНК) – молекули, яка містить інформацію про послідовність амінокислот в білку вірусу. Ця технологія продемонструвала найбільшу ефективність, щоби запобігти захворюванню, або полегшити його перебіг у вакцинованої людини.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: