fbpx
Сьогодні
14:11 10 Лип 2021

Резніков заявив, що переговорів у Мінську більше не буде

Олексій Резніков / Фото Lb.ua

Новим місцем переговорів щодо Донбасу замість Мінська може стати місто "від Відня до Стокгольма". Головні умови – географічна близькість і відсутність застережень з боку Росії.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Сьогодні події в Білорусі, в Мінську… Всі розуміють, що ніхто туди не поїде, ніяких перемовин там, тому що у нас немає довіри… Ми не визнаємо Лукашенка офіційно. Мало того, ми в принципі сьогодні не маємо довіри – Лукашенко перекриває кордони, Кремль, по суті, завершує аншлюс з Білоруссю, і команду закриття кордону з Україною Лукашенко зараз буде виконувати. Тому все одно пошук нового майданчика – навіть чисто географічно… Що це буде – я не знаю", – сказав Резніков.

За його словами, нове місце переговорів може бути "від Відня до Стокгольма, Гельсінкі, Женеви".

"Вільнюс – тут треба розуміти, що росіяни мають погодитись на це місце, для них Вільнюс буде викликати певні застереження, як і Варшава. Казахстан – дуже далеко, ми це обговорювали. Це логістично незручно, дуже довгий переліт для всіх, для модераторів ОБСЄ, хоча так, казахський уряд готовий прийняти. Тому треба шукати ближче – 2-2,5 години перельоту", – пояснив віцепрем'єр.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: