fbpx
Сьогодні
Анонс 21:45 06 Лип 2021

"Місто-сад" запрошує: діалог виставкових проєктів "Ким я є?" та "Стереотип"

7-18 липня у Національному центрі «Український дім» проходитиме діалог виставкових проєктів «Ким я є?» та «Стереотип».

Громадська організація «Місто-сад» стала співорганізатором виставкових проектів і серію робіт проекту «Ким я є?» та проекту «Межа». 

Що уявляють люди українську ідентичність, з цим асоціюють соняшникове насіння, чому леопардовий принт носять наймодніші дівчата і чи використовують великі сумки в клітинку лише на базарах і вокзалах? Про стереотипи українців команда Місто-сад покаже і розкаже на виставці з 7 по 18 липня.

Відкриття виставки відбудеться 7 липня о 18:00 в Українському домі (м. Київ, вул. Хрещатик, 2)

У виставковому просторі будуть представлені відеоінсталяції, фотороботи, живопис, предметний дизайн авторства українських митців. У рамках роботи виставки також планується artist talks, ініційовані Українським домом і командою Місто-сад. Зокрема у дискусії візьме участь голова організації Місто-сад Євгенія Кулеба разом з художницею Алевтиною Кахідзе. Також відбудеться розмова дизайнерки Місто-сад Дар'ї Подольцевої і архітекторки Єлени Орап, які представлять свій мистецький проект СЕРІЯ__.

Стереотипи — це те, що у загальних уявленнях об'єднує за найвиразнішою або найціннішою для людини характеристикою його особистості: громадянство, гендер, професія чи колір волосся — і все те, що стає показником нашої відмінності від інших. Це те, що формує нашу ідентичність, дозволяє порозумітися з півслова, і те, що стає вогнем факелів при полюванні на відьом. Це й стало головною темою дослідницьких мистецьких проєктів команди ГО «Місто-сад» та молодої кураторки, учасниці програми «Мистецтво змін: молодь та демократія». 

Діалог виставкових проєктів «Ким я є?» та «Стереотип»

У діалозі проєктів будуть представлені роботи сучасних українських художників: 

  • учасники виставки «Ким я є?»: Алевтина Кахідзе, Альона Науменко, Оксана Левченя, Оксана Чепелик, Марго Дідіченко, Леся Хоменко, Богдан Мороз, Євгенія Чайковська, Павло Борщенко, Єлена Орап, Дарина Подольцева, Михайло Алексеєнко, Валерія Тарасенко, Роман Михайлов, Марина Талютто / Женя Кулеба, СЕРІЯ___, Учасники резиденції Межа Кураторська група: команда «Місто-сад» 
  • учасники виставки «Стереотип»: Альбіна Ялоза, Андрій Дудченко, Антон Логов, Влада Ралко, Володимир Будніков, Дмитро Красний, Олег Парфьонов, Ольга Кукуш, Ростислав Котерлін, Сергій Кондратюк, Анна Іваненко, Андрій Кальков, Денис Метелін. Кураторка: Анастасія Перевертень 

Діалог проєктів реалізується у межах молодіжної програми Українського Дому «Мистецтво змін: молодь та демократія» за підтримки Посольства США в Україні.

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1195085784251501/

Вартість вхідного квитка на виставку – 40 гривень. У вартість входить відвідування виставкових проєктів та перебування на території open space простору в центральній залі Українського Дому. Квитки можна придбати у касі національного центру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: