fbpx
Сьогодні
14:54 05 Лип 2021

У Новій Зеландії жінка вступила у наркокартель, щоб бути поруч із сином: обох чекає в'язниця

Фото: NZPOLICE/SUPPLIED

У Новій Зеландії 59-річня стоматологиня вступила в один з найбільших наркокартелів країни, щоб більше часу проводити поруч зі сином. Зрештою їм обом доведеться сидіти у в'язниці.

Про це повідомляє Vice, передає "Нromadske".

Так, жінка на ім'я Мірта Сьюзан Рамос Мазуела влаштувалася у наркокартель, де її син був "головним комірником". Жінка отримала у банді роль "комірника" — вона збирала гроші, переупаковувала наркотики й передавала їх кур'єрам.

Зрештою жінку та її сина на початку 2020 року заарештували. У липні 2021-го вона отримала 11 років та 6 місяців ув'язнення. Рамос Мазуела визнала себе винною за 12 пунктами звинувачення, зокрема імпортом, продажем і зберіганням метамфетаміну, кокаїну, ефедрину і MDMA.

Фото: NZPOLICE/SUPPLIED

Влада Нової Зеландії вважає, що цей міжнародний наркокартель ввіз в країну наркотиків на суму до 5 мільйонів доларів протягом трьох років, зокрема більш як тонну метамфетаміну, кокаїну, ефедрину і MDMA.

Як стверджує адвокат жінки Квентін Даф, доходу від роботи у наркокартелі жінка майже не отримувала. Їй платили всього 150 доларів на тиждень як компенсацію за оренду автівки та витрати на бензин.

"Платою була близькість до сина", — заявив Даф.

Під час судового засідання адвокат запевняв, що Рамос Мазуела була "наївною та вразливою", а її діями нібито керував син. Він навіть заявив, що жінка була "майже жертвою насильства".

Суддя Грант Пауелл частково погодився, але зазначив, що Рамос Мазуела була не настільки наївною, як сама про це запевняє.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: