fbpx
Сьогодні
09:11 27 Чер 2021

Китай заперечує те, що шантажував Україну вакциною

Посольство Китаю в Україні заявило, що Пекін не тиснув на Київ із вимогою відкликати підпис під заявою про порушення прав людини в Сіньцзяні, погрожуючи припиненням постачання своєї вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба посольства.

"Китай не надає вакцини або інші протиепідемічні засоби іншим країнам в обмін на певну вигоду, не має жодних геополітичних цілей та не висуває жодних політичних умов… Китай продовжить постачання вакцини в Україну", — йдеться в заяві.

Посольство також назвало заяву в Раді ООН з прав людини, де критикувалася дії Пекіна щодо мусульман-уйгурів, «втручанням невеликої кількості західних країн у внутрішні справи Китаю» — а відкликання Україною свого підпису якраз свідчить про невтручання.

"Рішення Української сторони продемонструвало власну незалежну, самостійну, засновану на фактах позицію, яка відповідає суті Статуту ООН та базовим принципам міжнародних відносин, що ми також вітаємо", — зазначили в посольстві.

Нагадаємо, що агентство Associated Press поширило 26 червня інформацію про те, що Китай погрожував Україні зупинкою поставок вакцини від COVID-19, якщо Київ не відмовиться від заклику до ретельнішого розслідування ситуації з правами людини у китайському регіоні Сіньцзян.

Наразі українська влада ніяк не коментувала цю інформацію.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: