fbpx
Сьогодні
18:13 17 Чер 2021

Обшук в "Київавтодорі": голова ДФС розповів подробиці

Державна фіскальна служба (ДФС) проводить обшуки в Київавтодорі.

Про причини розповів голова ДФС Вадим Мельник, пише "Україна 24".

"На даний момент Державна фіскальна служба Києва розслідує вже 10 кримінальних проваджень, де фігурують підрядні організації, які на замовлення Київської міської державної адміністрації та комунальних підприємств проводили підрядні та субпідрядні роботи. Сьогодні дійсно проходить обшук в "Київавтодорі". Він пов'язаний з отриманням певних доказів і пошуком документів за фактом умисного ухилення від сплати податків підрядником, який показав операції зі співробітництва з фіктивним субпідрядником.

Всього сума коштів, яка була перерахована на фіктивне субпідрядне підприємство, становить майже 150 млн гривень, і сума несплачених податків становить майже 30 млн гривень. Але питання проведення обшуків виникла зокрема й тому, що є попередні докази, що дане підприємство діяло в змові з певними службовими особами цього комунального підприємства", — сказав він.

Голова ДФС відповів, скільки часу триватиме слідство.

"Ми намагаємося завершити справу за місяці. Є специфіка розслідування економічних злочинів. Це і проведення економічних експертиз, і інших експертиз, які тривають певний час. Це буде кілька місяців, постараємося якомога швидше. З метою відшкодування збитків ми застосовуємо всі заходи щодо накладання арештів, як в інших кримінальних провадженнях", — сказав він.

Мельник додав, що не виключені інші обшуки, якщо буде така потреба.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: