fbpx
Сьогодні
16:22 28 Тра 2021

ЗМІ опублікувало нібито інтерв'ю з Чаусом: екссуддя передає привіти ворогам

Фото: ТСН

Молдовська служба "Комсомольської правди" опублікувала нібито інтерв'ю з колишнім суддею Миколою Чаусом, який анонсував "глобальний привіт ворогам".

Про це повідомляє УП, з посиланням на kp.md.

Повідомляється, що видання нібито поспілкувалося з Чаусом, який не називає країну свого місцеперебування, але сподівається на правосуддя відразу декількох держав, в тому числі й України.

Також він заявив, що ворогам передасть "усе пізніше і глобальніше".

Чаус також не відповів, перевезли його через кордон і як. Він обіцяє розповісти подробиці "пізніше".

"Рідним я вже, власне, все передав, зараз – головне терпіння, сподіваюся, у всіх нас його вистачить. А ось ворогам я передам все трохи пізніше і глобальніше", – сказав Чаус.

Як повідомляла Рубрика, 9 серпня 2016 року у НАБУ повідомили, що викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 150 тисяч доларів. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя закопував у дворі власного дому.

6 вересня 2016 року Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді. З 11 листопада 2016 року Чаус перебував у міжнародному розшуку.

1 березня 2017 року Чауса затримали в Молдові. Він домагався там політичного притулку.

15 березня 2021 року стало відомо, що Молдова остаточно відмовила Миколі Чаусу в політичному притулку.

3 квітня Миколу Чауса викрали у столиці Молдови Кишиневі. У Міністерстві внутрішніх справ Молдови дійшли висновку, що Чауса викрали іноземні громадяни, які виїхали в Україну.

7 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не причетна до зникнення Чауса, і запропонував Молдові створити спільну робочу групу.

17 травня Микола Чаус опублікував відео, в якому заявив про плани повернутися в Україну і заперечив, що його викрали. Адвокат і сім'я Чауса припустили, що він сказав це під тиском. Згодом Державна прикордонна служба спростувала чутки, що Чаус перебуває у військовій частині ДПСУ на Київщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: