fbpx
Сьогодні
22:19 20 Тра 2021

"Діма, ми встигли". Родина Свічинських з Одеси заявила про закриття збору коштів на лікування СМА

Батьки Діми Свічинського, у якого діагностували спінальну м'язову атрофію, заявили про закриття збору коштів. Їм вдалося зібрати необхідну суму завдяки внеску анонімного благодійника.

Про таке Віталій та Марія Свічинські повідомили у відеозверненні, опублікованому в Facebook.

За словами батьків малюка, решту суми, якої не вистачало для купівлі найдорожчого в світі препарату, на рахунок перевів анонімний благодійник. Через це Свічинські заявили про закриття збору.

"Сталася подія, завдяки якій ми можемо змінити наш слоган. Хтось перетворив його з "Діма, ми встигнемо" на "Діма, ми встигли". Дякуємо, що подарували нашому синочку шанс на повноцінне життя", – розповіли Віталій та Марія.

За словами батька малюка, найбільшу частину коштів на лікування Дмитрика перерахували українці. Після оголошення збору на телефон Віталія щосекунди надходили сповіщення про нові перекази.

"Я завжди відчував себе частиною країни. Тепер я відчуваю країну частиною себе. Своєї родини", – додав Віталій.

Батько малюка Віталій Свічинський раніше розповідав, що син народився 30 листопада 2020 року, цілком здоровою дитиною. Однак в грудні у малюка раптово зник тонус м'язів у всьому тілі. Хлопчику для лікування потрібний препарат "Золгенсма" виробництва транснаціональної фармацевтичної корпорації Novartis. Ці ліки вважається найдорожчими у світі — вартість однієї ампули становить 2,3 мільйона доларів. Для одужання потрібна саме одна ампула.

Активісти, волонтери і просто небайдужі люди активно збирали гроші на дороге лікування усіма можливими способами — влаштовували флешмоби, робили репости, влаштовували розпродажі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: