fbpx
Сьогодні
15:56 18 Тра 2021

Міненерго вимагає обмежити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Міністр енергетики Герман Галущенко направив звернення до НКРЕКП щодо обмеження імпорту електроенергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства, тобто з Росії та Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго у Фейсбук, передає Рубрика.

"Це суперечить стратегічним цілям України в сфері енергетики (зокрема, синхронізації Об'єднаної енергетичної системи України з ENTSO-E) та потенційно загрожує енергетичній безпеці", – йдеться в листі Галущенка.

"Ключовою вимогою під час приєднання енергосистеми України до ENTSO-E є забезпечення достатності власних генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію. Залучення імпорту електроенергії погіршує фінансово-економічний стан виробників електричної енергії і, відповідно, якість та повноту виконання затверджених Міненерго графіків ремонтів генеруючого обладнання електростанцій та теплоелектроцентралей.

Отже, Міненерго підтримує заборону імпорту електричної енергії з держав, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства та звертається до НКРЕКП щодо прийняття відповідного рішення", – додали в Міненерго.

Як повідомляла Рубрика, за словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, Україна планує від'єднатися від електромережі з Білоруссю і Російською Федерацією до кінця 2023 року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: