fbpx
Сьогодні
16:20 16 Тра 2021

В Ісландії вирішили продати діючий вулкан

Фото: twitter.com/gislio

Ісландська родина, яка володіє землею, на якій наприкінці березня активізувався вулкан Фаградальсф'ядль, вирішила цю ділянку продати. Протягом останніх двох місяців це місце стало популярним серед туристів.

Про це пише hromadske з посиланням на Bloomberg.

Співвласниця земельної ділянки Анна Тордіс Гудмундсдоттир повідомила, що вже отримала дві пропозиції від потенційних покупців. Вони кажуть, що зацікавлені у розвитку цього місця для туризму.

Тордіс Гудмундсдоттир є однією з 19 спадкоємців, які спільно володіють фермерським господарством Храун — саме там розташований вулкан.

Фахівці прогнозують, що цей вулкан може залишатися активним протягом багатьох років. Після його пробудження землевласники зв'язалися з владою, щоб забезпечити доступ до нового популярного туристичного місця. Власники заявляли, що не мають наміру обмежувати пішохідний рух своєю землею, якщо це не загрожуватиме безпеці людей.

В Ісландії закони дозволяють землевласникам вимагати платню за вхід на свою приватну територію, навіть якщо на ній є визначні природні пам'ятки. Однак прем'єр-міністерка країни Катрін Якобсдоттір повідомила, що хоч держава не планує купувати землю, але новим власникам не дозволять обмежувати доступ громадськості до ділянки.

"Держава вкладає кошти в забезпечення будівництва та доступу, але попередньою умовою є забезпечення доступу громадськості", — сказала Якобсдоттір.

Нагадаємо, що у березні в 30 кілометрах від столиці Рейк'явіка почалося виверження вулкану Фаградалсфьял.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: