fbpx
Сьогодні
13:10 16 Тра 2021

Москва може з легкістю дати "зелене світло", однак продовжує грати в ігри з визнанням "ЛНР" і "ДНР", - Кулеба

Фото: aa.com.tr

Російська Федерація продовжує у ході Мінських переговорів схиляти до визнання "ДНР" і "ЛНР" сторонами конфлікту, тоді як Україна вимагає встановлення миру на Донбасі.

Про це заявив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю для DW.

"Ключовою вимогою Росії в ході мінських переговорів було визнання так званих "Луганської і Донецької народних республік" сторонами конфлікту, що перетворило б міжнародний збройний конфлікт між Україною і Росією у внутрішній збройний конфлікт між Україною і сепаратистами. Це був наріжний камінь дискусій у Мінську", – наголосив міністр.

Напротивагу цьому Кулеба підкреслив, що президент України Володимир Зеленський каже, що головним нашим пріоритетом має бути досягнення миру і безпеки, а також збереження людських життів, а не питання політичного визнання. І тому Україна закликає до ухвалення проєктів тих рішень, які допомогли б завершити війну на Донбасі.

"І Москва може з легкістю дати "зелене світло", однак продовжує грати в ці ігри з визнанням "ЛНР" і "ДНР" сторонами конфлікту. Це, по суті, і є те, що відбувається в Мінську. І це причина, з якої ми робимо кроки з виходу з цього глухого кута", – зауважив очільник МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: