fbpx
Сьогодні
16:09 02 Тра 2021

В ЄС заявили, що Мінський процес — це спроба Росії "зламати" західні держави

Очільник зовнішньої політики в парламенті Естонії Марко Міхкельсон заявив, що Мінський процес — це спроба Росії "зламати" західні держави.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю на "Рубрика".

"Одним із результатів нещодавньої кризи стало те, що західні країни, такі як США, готові до переговорів з Путіним. Ми не знаємо, чи відбудеться цей саміт, але принаймні ця можливість наразі на порядку денному. Але проблема в тому, що Росія загострила ситуацію і намагалася натиснути на західні країни. Ми не хочемо війни. Ніхто не хоче війни. Ми не хочемо опинитися в ситуації, коли будь-який крок може стати задорогим або катастрофічним. Росія є ядерною державою, військова сила Росії є значною. І цілком природно, що в дипломатії ми намагаємося зменшити напругу і повернутися до нормального формату переговорів за дипломатичними каналами або за допомогою прямих переговорів", — пояснює Марко Міхкельсон.

На його думку,  Мінський процес або нормандський формат виглядають як жарт.

"Це лише спроба російської сторони зламати західні держави. Чому США не включені в формат? Чому там немає Великобританії? Чому ЄС не бере участі та не є частиною цього процесу? Тому що Росія хотіла б розділити західні країни та визначити свій власний порядок денний", — каже парламентарій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: