fbpx
Сьогодні
15:36 27 Кві 2021

Україна оголосила російського консула в Одесі персоною нон грата

Міністерство закордонних справ України оголосило російського консула в Одесі персоною нон грата, він має виїхати з України до 30 квітня.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Рубрика.

"МЗС оголошує консула генконсульства РФ в Одесі небажаною для перебування на території України особою", — наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що МЗС ухвалило таке рішення у відповідь на дії Росії, яка 26 квітня вирішила вислати співробітника посольства України в Москві.

"Розглядаємо такий крок як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України.

Повністю відкидаємо голослівні закиди про те, що оголошений «persona non grata» український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною із дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій.

Рішення МЗС Росії грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 року, Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року та сталу дипломатичну практику", – повідомило МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: