fbpx
Сьогодні
09:39 25 Кві 2021

Услід за будинком Уткіна: Київрада підтримала знесення 120-річної будівлі

Депутати Київської міської ради 22 квітня підтримали знесення 120-річного особняка Баккалинського, який знаходиться на Лук'янівці.

Як повідомили активісти з "Мапи Реновації", на його місці планують звести багатофункціональну адміністративну будівлю.

"Особняк Баккалинського — цінний зразок одноповерхового будинку середнього класу, якими були забудовані околиці Києва. Стиль: історизм із рисами неоренесансу", – зазначають активісти.

Відомо, що у 2012 році будівлі відмовили у внесенні до Реєстру пам'яток, а у 2020 році його хотіли до переліку історичних будівель, які мали б піддати знесенню.

Після знесення будинку Уткіна, що набуло суспільного резонансу, особняк Баккалинського було внесено активістами до списку будівель, що перебувають у небезпеці. Перед самим голосуванням до КМР надійшов лист від Департамент охорони культурної спадщини КМДА, в якому зокрема йдеться про те, що Департаментом спільно з ГО "Мапа Реновації" запущено процес надання охоронного статусу особняку Баккалинського. Також Мінкульт публічно виступав за збереження цієї пам'ятки.

Крім того, партія "Європейська Солідарність" ще у 2020 році робила заяву про цінність культурної спадщини та закликала не зносити будівлю. Так само партія "Голос" заявляла, що ініціюватиме введення тимчасової заборони (мораторію) на будівництво в межах центральної планувальної зони міста Києва.

Попри це, 74 депутати підтримали знесення будівлі. Результати поіменного голосування доступні за посиланням.

Нагадаємо, що два тижні тому у Києві знесли 120-річний будинок Уткіна, на місці котрого планують побудувати апарт-комплекс Times.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада не могла вплинути на цю ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: