fbpx
Сьогодні
11:24 22 Кві 2021

Норми щодо безплатних 2 гектарів землі чинні і не можуть бути скасовані, – Мокан

Норми безоплатної передачі земельних ділянок українцям до 2 гектарів встановлює стаття 121 Земельного кодексу – вони є чинними і не можуть бути скасовані.

Про це повідомив народний депутат Василь Мокан у Телеграм, передає Рубрика.

"Зрада про "скасування права на безкоштовні 2 га землі" скасовується. Тому що є Земельний кодекс України і чинна стаття 121 зокрема", – написав Мокан.

У коментарі "РБК-Україна" нардеп зазначив, що норми безоплатної передачі земділянок громадянам до 2 гектарів встановлює стаття 121 Земельного кодексу. За його словами, вони є чинними і не можуть бути скасовані.

Також він розповів, що підтриманий 21 квітня урядом законопроєкт про консолідацію земель може розширити можливості громадян щодо використання земельних ділянок.

Відповідні зміни пропонуються до статті 5 закону "Про особисте селянське господарство".

"Ці зміни обумовлені тим, що фізособи повинні мати можливість вести особисте селянське господарство не лише на земельних ділянках цільового призначення, а й на всіх сільськогосподарських землях, і навіть на несільськогосподарських землях", – заявив Мокан.

Зокрема, за його словами, українці зможуть вести господарство на присадибних ділянках.

Очікується, що такі законодавчі зміни можуть стимулювати ведення високотоварного господарства.

Мокан додав, що запропонований законопроєкт дасть змогу усунути різноманітні недоліки землекористування та сприятиме встановленню ринкової вартості земділянок с/г призначення.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: