fbpx
Сьогодні
Фото, відео 16:34 15 Бер 2021

"Перетнув Атлантику, заснувши на айсбергу": вперше в історії в Ірландії помітили моржа

Фото: facebook.com/IrishWhaleandDolphinGroup

На ірландському острові Валентія вперше помітили моржа. Його помітив місцевий житель Алан Хуліхен, що прогулювався зі своєю дочкою біля узбережжя.

Фото: facebook.com/IrishWhaleandDolphinGroup

Морський біолог Кевін Фланнері вважає, що морж заснув на айсбергу, який і перевіз його через весь Атлантичний океан в Ірландію.

Фото: facebook.com/IrishWhaleandDolphinGroup

«Спочатку я подумав, що це тюлень, а потім ми побачили бивні. Він був розміром з бика або корову, дуже великий. Він сидів на камені, ніби позуючи, а потім підняв плавник, ніби вітаючи нас», — розповідає Хуліхен.

Walrus on Valentina island

IWDG would like to thank Alan Houlihan for reporting this sighting of a Walrus on Valentina island to us and for giving us permission to use his videos and photos which we used to validate species.

Posted by Irish Whale and Dolphin Group on Sunday, March 14, 2021

Морські біологи закликають не турбувати тварину, щоб вона могла оговтатися після такої тривалої подорожі та різких змін. Фланнері стверджує, що з моржами таке відбувається досить часто — вони люблять засипати на айсбергах, які потім забирають їх у інші місця.

Walrus sighting confirmed from Valentia. Co. Kerry …… IWDG received a sighting report of a Walrus from Alan Houlihan…

Posted by Irish Whale and Dolphin Group on Sunday, March 14, 2021

Але те, що він зміг доплисти до Ірландії — випадок унікальний. За підрахунками вченого, тварина подолала понад 1600 кілометрів.

Раніше ми писали про те, як голодні косатки переслідували пінгвіна. Але він їх переграв, застрибнувши на човен з туристами. Дивіться зворушливе відео.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: