fbpx
Сьогодні
14:50 03 Бер 2021

Укравтодор добудує Дарницький міст у Києві: підписали меморандум з Укрзалізницею

Держагентство автомобільних доріг України (Укравтодор) підписало меморандум з "Укрзалізницею", відповідно до якого Дарницький міст у Києві буде включений до програми "Велике будівництво" у 2021 році і добудований Укравтодором.

Як передає Укрінформ, підписання меморандуму відбулося 3 березня під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток Правосуддя».

"Вже влітку почнуться роботи на Дарницькому мосту – і це найголовніше для киян. І закінчені усі роботи будуть до кінця 2021 року. Це те, що не було зроблено за 10 років", – розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко під час церемонії підписання.

Він додав, що Укравтодор зможе добудувати не лише Дарницький міст, а й Подільсько-Воскресенський.

"Я думаю, кияни побачать, що Укравтодор і українська держава опікуються містянами. І якщо буде така ласка у місцевої влади, думаю, що вони з радістю також передадуть і Подільсько-Воскресенський міст до Укравтодору", – зазначив Тимошенко.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака, Дарницький міст наразі введений в експлуатацію частково, бо на ньому відсутні з'їзди. Міст перебував на балансі компанії з 2004 року, проте в Укрзалізниці не було ресурсів на його добудову.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков розповів, що крім безпосереднього будівництва, відомство братиме участь у розробці необхідної проєктної документації на всіх етапах проєкту.

"Коли об'єкт буде добудований на лівому березі, вже далі можна буде говорити, кому його передавати", – пояснив він.

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: