fbpx
Сьогодні
18:29 27 Лют 2021

У Зеленського пояснили нові санкції РНБО

Фото ОП

Санкції проти колишніх українських чиновників часів Віктора Януковича, підозрюваних у державній зраді, можуть ускладнити життя зрадникам і позбавити їх доступу до грошей.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський, коментуючи нові санкції Ради національної безпеки і оборони.

На запитання, наскільки складно притягнути до відповідальності за держзраду, Веніславський відповів:

"За наявності складу злочину "державна зрада", за наявності особи, яка підозрюється у вчиненні державної зради, за великим рахунком, складнощів з точки зору кримінального процесуального законодавства у притягненні до відповідальності немає. Це абсолютно однаково, як і інші злочини".

З приводу рішення РНБО нардеп зазначив, що йдеться про "тих громадян України, які перейшли в 2014 році на бік ворога і яких фізично немає в Україні".

"Тобто йдеться про тих осіб, щодо яких кримінальне провадження розслідується, але проблема полягає в тому, що особи перебувають на території країни-агресора, і тому ці справи так тягнуться. А рішення РНБО має на меті якраз ускладнити життя зрадникам з точки зору можливості доступу до їхніх ресурсів, статків тощо", – пояснив Веніславський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: