fbpx
Сьогодні
22:49 19 Лют 2021

У Євросолідарності висловили сподівання, що санкції проти Медведчука мають під собою юридичні підстави

У фракції "Європейська солідарність" сподіваються, що введення РНБО нових санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб, зокрема, народного депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа – За життя") і його дружини мають під собою юридичні підстави.

Про це заявила народний депутат Ірина Фріз, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Рішення РНБО України про введення нових санкцій проти представників "п'ятої колони" є політичним і правильним. Водночас сподіваюсь, що рішення має і юридичне обґрунтування і витримає "хвилю" оскаржень, яке почнеться зараз", – сказала Фріз.

За її словами, введення санкцій за фінансування тероризму має бути підкріплено фактами, які повинні бути доведені кримінальними провадженнями і вироками судів.

"Тому рішення РНБО тепер перш за все є викликом для підрозділів, що займалися збором доказів по цих кейсах", – зазначила народний депутат.

Говорячи про рішення РНБО, щодо ситуації на Донбасі, Фріз сказала: "Я вітаю будь-які зміни, які дозволять повернутися до активної протидії окупантам і придушення їх вогневих потужностей, відновлення нашої територіальної цілісності".

Народний депутат переконана, що "Європейська Солідарність" підтримає конструктивні ініціативи зі зміцнення нашої обороноздатності і належного фінансування Збройних сил України".

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: