fbpx
Сьогодні
18:18 11 Лют 2021

Зеленський вважає, що режим припинення вогню "потрібен і є досягненням"

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що теперішній режим припинення вогню на Донбасі дозволив врятувати життя військових і цивільних.

Про це він сказав під час вшанування пам'яті українських військових, які загинули в боях за Авдіївку, передає Офіс Президента.

"Сьогодні минає рівно 200 днів, як ми домовилися про режим всеохопного припинення вогню. І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова «перемир'я», режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних", – сказав Зеленський.

Він нагадав, що у 2018 році на Донбасі загинув 121 військовий і було поранено 799. У 2019 році було вбито 100 військових, поранено 507. У 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Володимир Зеленський зазначив, що в останні тижні кількість обстрілів справді дещо збільшилася, що пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, 11 лютого Зеленський прибув з робочою поїздкою до Донецької області.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: