fbpx
Сьогодні
10:32 08 Лют 2021

Федоров пояснив, як в Україні спростять процедуру реєстрації місця проживання

Схему реєстрації місця проживання планують спростити в Україні. У Мінцифри заявили, що реєстрація стане доступною в електронному форматі.

Про це голова відомства Михайло Федоров заявив в ефірі "Україна 24".

За його словами, з 1 вересня цього року чиновникам заборонять вимагати від українців паперові документи – відповідний законопроект вже готують в Мінцифри. Інформацію держслужбовцям доведеться добувати з електронних реєстрів.

"З квітня запускаємо послугу, вона буде напівдекларативна. Штамп у паспорті – ми спростимо цю процедуру, і чиновники не матимуть право вимагати цей штамп або довідку", – заявив Федоров.

За його словами, з 1 квітня спростять процедуру реєстрації місця проживання (прописки). Щоб позначити місце проживання, досить буде зайти на портал і заповнити невелику заяву, вказавши свою фактичну адресу.

Якщо заяву буде заповнювати власник, то підтвердження прийде автоматично, якщо немає – господареві житла на електронну пошту або в додаток прийде посилання, за допомогою якого він зможе підтвердити реєстрацію. Надалі ця процедура дасть можливість скасувати штампи в паспортах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: