fbpx
Сьогодні
Фото 19:45 18 Січ 2021

У пустелі Сахара випав сніг

В Алжирі і Саудівській Аравії жителі змогли насолодитися рідкісним видовищем там випав сніг. Вперше за останні 40 років температура повітря в пустелі Сахара впала до -2 градусів.

Алжирська газета TSA повідомляє, що снігопад почався вранці в неділю в районі алжирського міста Айн-Сефра на півночі пустелі. Всього випало близько 40 сантиметрів опадів. До кінця дня сніг почав танути.

В Сахаре выпал снег

сахара снег

В Сахаре выпал снег

В Сахаре выпал снег

сахара снег

В Сахаре выпал снег

сахара снег

сахара снег

сахара снег

сахара снег

сахара снег

сахара снег

У минулому році в околицях Айн-Сефра також був зафіксований сильний снігопад. Тоді повідомлялося, що сніг випав в цьому районі вперше з лютого 1979 року.

Влітку температура повітря в районі Айн-Сефра досягає 37 градусів за Цельсієм, взимку може коливатися на рівні, близькому до нуля.

На приголомшливих знімках фотографа Каріма Бушетата зображено снігопад на дюнах в околицях невеликого алжирського містечка Айн-Сефра, відомого як «Ворота в пустелю», що знаходиться на висоті близько 1000 метрів над рівнем моря і оточений Атласькими горами.

تقاسيم ..17 01 2021Frost paints beautiful paintings of the ain sefra dunes Algeria #اكتشف #الجزائر

Posted by Karim Bouchetata on Sunday, January 17, 2021

Пустеля Сахара покриває велику частину Північної Африки, і за останні кілька сотень тисяч років вона зазнала змін температури і вологості. Зараз це один з найбільш посушливих районів планети, але вчені обіцяють, що приблизно через 15 тисяч років вона зацвіте.

Поки цього не сталося, місцеві жителі та іноземні туристи з'їхалися в південно-західні райони пустелі, щоб помилуватися покритими снігом барханами.

Температура в Сахарі може різко впасти за ніч, але сніг випадає вкрай рідко. Причиною став антициклон, який, рухаючись за годинниковою стрілкою з Центральної Азії, замерз і утворив сніг.

В Сахаре выпал снег

сахара снег

сахара снег

сахара снег

І це не перший раз, коли ці, як правило, дуже спекотні точки на мапі були покриті білою ковдрою. Так, Айн-Сефра, місто на краю алжирської Сахари, побачив сніг вже в третій раз за 40 років. Таке явище було відзначено тут в 2021, 2018 і 2017 роках, а останній зареєстрований снігопад до цього був в 1980-му.

Сніг і лід не звичайнісіньке явище в пустельних регіонах, але не виключно. Температура в пустелі може різко впасти за ніч, але будь-який сніг зазвичай тане рано вранці наступного дня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: