fbpx
Сьогодні
18:14 02 Гру 2020

Венедіктова прибрала прокурорів САП зі справи про хабар від Микитася, - ЗМІ

фото: Офіс генпрокурора

Генпрокурор Ірина Венедіктова прибрала прокурорів САП зі справи про хабар від Микитася.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков.

"За даними моїх джерел, генпрокурор Ірина Венедіктова прибрала прокурорів САП від справи про хабар від екснардепа Максима Микитася заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ (ДНДЕКЦ) Костянтину Дубоносу. Вона повністю прибрала прокурорів з відділу, які погодили підозри Дубоносу та Микитасю і призначила себе процесуальним керівником та прокурорів з іншого відділу", – написав він.

За його словами, через це НАБУ і САП не змогли вручити ще одне повідомлення про підозру – екстоппосадовцю державної будівельної корпорації Укрбуд.

Як повідомлялося, 3 квітня слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотанням прокурора і постановив стягнути з Микитася в дохід держави 30 млн гривень застави через порушення ним процесуальних обов'язків.

Водночас суддя постановив застосувати до підозрюваного новий запобіжний захід – у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень із покладенням відповідних обов'язків.

Зі свого боку, у Вищому антикорупційному суді поінформували, що 30 млн грн застави в дохід держави у справі експрезидента "Укрбуду" було стягнуто, кошти в сумі 50 млн грн вважаються внесеними, а решту суми застави в розмірі 50 млн грн може бути внесено як самим підозрюваним, так і заставодавцем на депозитний рахунок суду не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави.

Микитась не сплатив ці 50 млн грн.

САП звернулася до суду із клопотанням щодо застосування до Микитася більш суворого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак ВАКС відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт. САП подала апеляцію на це рішення, і Апеляційна палата ВАКС цю скаргу задовольнила і відправила Микитася під варту.

До екснардепа було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 100 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: