fbpx
Сьогодні
11:21 30 Лис 2020

Клімкін, Рябошапка і Данилюк створили "Центр стійкості та розвитку" для подолання криз в Україні

Колишній глава Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявили про створення платформи для виходу України із криз.

Про це йдеться у заявах, опублікованих в соцмережах.

"Сьогоднішня влада неспроможна запропонувати суспільству адекватні рішення. Українці дезорієнтовані популістськими заявами та гаслами, що підміняють конкретні дії…

Тому, маючи практичний досвід реалізації системних завдань та реформ у ключових  державних сферах і роботи у кризових ситуаціях, ми вирішили об'єднати наші зусилля з метою створення нової платформи для вироблення конкретних професійних рішень щодо реагування на актуальні виклики та формування команди, спроможної їх втілити.

Нашими пріоритетами ми визначили напрями, які є критичними для розвитку України та в яких наразі відбувається найбільший регрес: національна безпека, верховенство права, деолігархізація та антикорупція".

У заяві вказується, що наразі Україна на фоні війни переживає низку криз: економічну, фінансову, пандемічну. Водночас немає стратегії розвитку держави, а наростаюча конституційна криза може стати каталізатором, що "запустить незворотні процеси втрати державності".

Підписанти вказують, що відкриті до співпраці з однодумцями заради результату.

Заява щодо створенняЦентру стійкості та розвитку державиСьогодні Україна опинилася у надзвичайно небезпечній…

Posted by Rouslan Riaboshapka on Sunday, November 29, 2020

Довідка: Руслан Рябошапка обіймав посаду Генерального прокурора з початку президентства Володимира Зеленського в уряді Олексія Гончарука (2019 – поч. березня 2020 р.).

Олександр Данилюк – секретар РНБО України (травень — вересень 2019), міністр фінансів України в уряді Володимира Гройсмана (2016—2018).

Павло Клімкін – з 19 червня 2014 року міністр закордонних справ України в першому та другому урядах Арсенія Яценюка й в уряді Володимира Гройсмана.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: