fbpx
Сьогодні
10:36 23 Лис 2020

COVID-вакцина компанії AstraZeneca показала ефективність у 70%

Середня ефективність вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, за підсумками випробувань у Великій Британії та Бразилії склала 70%.

Про це повідомили у компанії в понеділок, передає прес-реліз компанії та Reuters.

"У понеділок в AstraZeneca заявили, що вакцина проти нового коронавірусу, розроблена спільно з Оксфордським університетом, показала середню ефективність 70% у захисті від вірусу в двох етапах дослідження", – йдеться у повідомленні.

"Комбінований аналіз двох дозувань (із концентрацією 11,636) показав середню ефективність у 70% (випадків)", – йдеться в прес-релізі компанії.

Відбувалися випробування двох режимів дозування вакцини, які показали різні результати, що вплинули на оцінку ефективності вакцини.

У першому випадку доброволець отримував одне дозування (з концентрацією 2,741). Спочатку випробовуваним ввели половину дози й приблизно за місяць цілу дозу. Такий режим дозування показав ефективність вакцини на 90%. Інше дозування (з концентрацією 8,895) показало ефективність у 62%. У цьому випадку випробовуваним ввели дві повні дози з проміжком приблизно один місяць.

Вакцина показує захист від COVID-19 через 14 діб або більше після отримання двох доз. Компанія також заявляє, що пацієнти добре переносять вакцину AZD1222 за обох режимів дозування.

За словами професора Ендрю Полларда, результати дослідження засвідчили, що "ми маємо ефективну вакцину, яка врятує багато життів".

"Ми виявили, що один із наших режимів дозування може бути ефективний приблизно на 90%", – наголосив він.

Згідно з прес-релізом компанії, клінічні випробування також тривають у США, Японії, Росії, Південній Африці, Кенії та Латинській Америці, заплановані випробування й в інших країнах Європи та Азії. Загалом компанія розраховує залучити до участі до 60 тис. учасників у всьому світі.

За даними ВООЗ, препарат від компанії AstraZeneca – одна із 48 вакцин проти COVID-19, розроблених у світі, випробування яких наразі триває.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Раніше голова МОЗ Степанов запевнив, що в Україні є умови для зберігання COVID-вакцини за дуже низьких температур.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: