fbpx
Сьогодні
22:26 24 Жов 2020

"Початок знищення системної корупції": Саакашвілі прокоментував звільнення керівництва ДАБІ

Фото Reuters

Необхідність швидкого реформування ДАБІ та подальше звільнення керівництва цієї структури свідчать про початок серйозних змін в архітектурно-будівельній сфері.

Про це заявив голова Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі під час робочої зустрічі з народними депутатами та представниками будівельного бізнесу, повідомляє  Інтерфакс.

На його переконання, повністю викорінити корупційну складову при видачі дозволів на будівництво можливо вже за пів року, якщо ініціативу глави держави з реформування одного з найбільш корумпованих органів країни підтримає парламент, ухваливши відповідний законопроєкт.

«Те, що зараз відбувається, є абсолютно неприйнятним. Зараз усе блокується. Крім того, що вони гроші беруть за дозволи, вони взагалі інших рішень не приймають. Потрібен новий керівник на перехідний період, поки йдуть зміни в системі. Протягом тижня можна все налагодити і продемонструвати результат», – заявив Саакашвілі.

За його словами, рішення уряду – це суттєвий крок у боротьбі з корупцією, а повна зміна керівництва ДАБІ «означає, що централізованої корупції в Україні з видачі будівельних дозволів більше немає». Незабаром в комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування буде розглянуто законопроєкт, який змінить всю систему існуючих органів, додав він.

«Нова система має ліквідувати монополію на видачу дозволів, оскільки буде схожою на систему приватних нотаріусів, де існує прозора та чесна конкуренція, а тому ніхто не буде зацікавлений брати хабарі», – зазначив голова Нацради з реформ.

Саакашвілі також додав, що протягом кількох днів законопроєкт має пройти всі процедури та бути внесений до Верховної Ради на розгляд народних депутатів. «Є чітка позиція Президента Зеленського. Є позиція ринку. Залишилось технічно пройти всі процедури всередині парламенту. Але процес вже запущено», – підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: