fbpx
Сьогодні
Відео, фото 14:47 18 Жов 2020

У США створили реалістичного робота-дельфіна: він зможе замінити тварин у неволі

Фото Reuters

Американська інженерна компанія Edge Innovations (зі штаб-квартирою в Каліфорнії) створила роботизованого дельфіна, якого на перший погляд не так легко відрізнити від справжнього.

Компанія спеціалізується на створенні аніматроніки (механізмів, які імітують рухи живої істоти, зокрема, у фільмах), пише Reuters.

Вартість робота-дельфіна становить від 3 до 5 мільйонів доларів.

Його шкіра зроблена з медичного силікону. Пристрій має довжину 2,5 метра і важить близько 250 кг. Керувати роботом можна через радіозв'язок.

Розробники сподіваються одного разу замінити своїми роботами справжніх дельфінів, які знаходяться в неволі, виступаючи в тематичних парках і дельфінаріях.

"Зараз у неволі утримуються близько 3000 дельфінів, які використовуються для отримання вигоди в кілька мільярдів доларів. Очевидно, що людям цікаво знайомитися з дельфінами. Ми хочемо використовувати цей інтерес і запропонувати нові способи милуватися цими прекрасними істотами", – зазначив засновник і генеральний директор компанії Уолт Конті.

За його словами, подібні роботи зможуть повернути аудиторію, яка відмовилася відвідувати парки через експлуатацію живих тварин.

Компанія Edge Innovations створювала водних істот, які використовувалися в голлівудських кінострічках "Звільніть Віллі", "Глибоке синє море" та "Анаконда".

робот-дельфін

Фото Reuters

робот-дельфін

Фото Reuters

Зараз близько 20 європейських країн вже заборонили або обмежили присутність диких тварин у цирках.

Зазначимо, Україна досі на законодавчому рівні не визнає права на волю морських ссавців, а також не контролює поводження з ними в галузі жорстокого бізнесу (контрабанда, незаконне вилучення та продаж, неналежне утримання). Тобто дозволяє досі утримувати дельфінів у неволі, щоб використовувати їх для виступів у дельфінаріях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: