fbpx
Сьогодні
20:33 16 Жов 2020

У НБУ з’явився новий директор департаменту відкритих ринків

НБУ призначив Олексія Лупіна новим директором департаменту відкритих ринків. З серпня цього року Лупін виконував обов'язки глави департаменту.

Національний банк України призначив Олексія Лупіна новим директором Департаменту відкритих ринків. Про це пресслужба НБУ повідомляє в Facebook.

Департамент відкритих ринків входить в блок Ринкові операції, яким керує заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.

Коментуючи це призначення, Гелетій підкреслив, що безперебійна і ефективна робота фінансових ринків є одним з ключових аспектів макрофінансової стабільності в країні.

У сферу компетенції нового директора Департаменту відкритих ринків буде входити:

  • моніторинг, аналіз і прогнозування внутрішнього і зовнішнього фінансових ринків;
  • регулювання ліквідності банківської системи і проведення валютних інтервенцій;
  • управління міжнародними резервами тощо.

За словами Гелетей, вагомою перевагою Олексія Лупіна під час відкритого конкурсного відбору стали глибокі знання особливостей регулювання українського і міжнародного фінансових ринків, детальне розуміння роботи міжбанківського валютного ринку і механізму валютних інтервенцій, експертність в сфері банківських казначейських операцій, операцій з цінними паперами в іноземній валюті, валютними та процентними ф'ючерсами, угод типу РЕПО і СВОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: