fbpx
Сьогодні
13:57 30 Лип 2020

Суд дозволив Стерненку вивчати матеріали справи до 11 серпня

Активіст Сергій Стерненко заявив, що суд обмежив йому строки для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження щодо нього до 11 серпня.

Про це він написав у Facebook.

"Мені обмежили строки для ознайомлення із матеріалами справи по моїй обороні від нападу до 11.08.2020 року. При тому що слідчий досі не переклав документи з російської та адвокати не отримали доступу до речових доказів", – написав активіст.

Стерненко додав, що це обмеження позбавляє його права на оскарження повідомлення про підозру.

Відзначимо, що сьогодні суд розглядав клопотання прокуратури про обмеження активіста Сергія Стерненка у строках ознайомлення із матеріалами провадження щодо нього.

"Прокурор сьогодні приніс нове клопотання, яке назвав "доповненням". У попередньому він не просив конкретний строк, яким хоче нас обмежити. Сьогодні ж Бозовуляк просить дати нам 10 днів" – писав активіст

Стерненко наголосив, що при цьому прокурор в нове клопотання вписав, що захист сторони відповідача із 2000 сторінок "вже встиг ознайомитись протягом 1 години і 50 хвилин".

"І ось цим прокурор намагається нам сказати, що вивчати матеріали можна із швидкістю приблизно 3 секунди на прочитання кожного аркуша", – додав активіст.

15 червня Шевченківський суд міста Києва обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Апеляційний суд залишив цей запобіжний захід Стерненку в силі.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України завершила розслідування у справі Стерненка. Матеріали справи відкрили для ознайомлення стороні захисту.

Активісту 11 червня оголосили про підозру у вчиненні злочинів за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) КК України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: