fbpx
Сьогодні
10:41 29 Лип 2020

Зеленський обговорив будівництво Меморіального центру "Бабин Яр"

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з членами фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Учасники онлайн-зустрічі обговорили будівництво майбутнього Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві.

«В історії (України- ред) було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам'ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, у пам'яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію», – зазначив Зеленський.

Голова наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Натан Щаранський зазначив, що історія Бабиного Яру важлива не лише для єврейського народу. Адже в цьому місці загинули представники й інших національностей, зокрема українці, білоруси та поляки.

«Ця ініціатива – не просто пам'ятник, це буде визначний меморіал, де буде і музей, і центр дослідження, що сприятиме підвищенню толерантності в суспільстві та матиме глобальне значення для позиціонування України у світі та міжнародного визнання», – сказав він.

Президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер наголосив: майбутній меморіал має давати відвідувачам чітку відповідь на питання, що таке антисемітизм. Цей проект має бути міжнародним і привернути увагу всього світу до історії України.

«Це третє покоління, яке знає про Голокост. Але якщо про Аушвіц знають майже всі, то історія Бабиного Яру молоді майже невідома. Я хочу, щоб приїжджали до Києва побачити меморіал «Бабин Яр», щоб зрозуміти, що тут сталося», – зазначив Рональд Лаудер.

До складу наглядової ради був долучений перший президент України Леонід Кравчук. Він наголосив, що майбутній меморіал має бути об'єктивно правдивим, чесним і гуманним.

За словами міністра закордонних справ і віце-канцлера Німеччини Йошки Фішера, основною метою цього проекту має стати просвітництво та звернення до молодого покоління.

А член наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Святослав Вакарчук зауважив:

«Дуже важливо показати, що Україна є частиною цивілізованого світу, шанує свою пам'ять, знає свою історію», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: