fbpx
Сьогодні
10:24 19 Чер 2020

Prozorro вводить водяні знаки для захисту персональної інформації підприємців

Відсьогодні, з 19 червня учасники закупівель в Prozorro можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів у систему.

Про це повідомляє пресслужба Prozorro.

Це дозволить захистити персональні дані підприємців від несанкціонованого використання та шахрайства. Першим електронним майданчиком, який реалізував цей інструмент, став Zakupkі.Prom.ua. Незабаром водяні знаки з'являться і на інших електронних майданчиках.

Водяні знаки — це спеціальні символи, які накладаються на скановану версію документів і унеможливлюють їхнє використання поза системою Prozorro. Під час завантаження PDF-документів в систему постачальник зможе обрати функцію "Нанести водяний знак" — і документи будуть марковані вотермарком. Такий знак буде містити ЄДРПОУ компанії та текст "Для участі в закупівлях".

"Prozorro врахувала зворотний зв'язок від учасників системи. До нас надходили запити від бізнесу щодо посилення захисту документів від шахраїв. Ми знайшли таке рішення: тепер на документах, захищених вотермарками, буде зазначено, що цей документ передбачений для участі в публічних закупівлях. Це стандартна практика для документообігу в системах публічних закупівель багатьох країн Європи", — зазначив Василь Задворний, генеральний директор державного підприємства "ПРОЗОРРО".

Зазначається, що закон України "Про публічні закупівлі" не забороняє використання водяних знаків у тендерній документації. Отже, закликаємо замовників приймати такі документи, а учасників торгів використовувати цей функціонал.

Також нагадаємо, що у випадках, коли замовник вимагає від учасників надати копію паспорту, постачальник може звернутись за обґрунтуванням доцільності додавання таких документів. В багатьох випадках у відповідь на такі звернення замовники переглядають пакет документів і виключають ті, які містять персональні дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: